واحد احیا مجتمع فولاد میانه

◄ ارائه خدمات پشتیبانی فنی ، تعمیرات ، نگهداری و توسعه سیستم اتوماسیون و DCS برند (AC800xa ABB-PCS7 SIEMENS) واحد احیا مجتمع فولاد میانه

صنایع مبتنی بر آهن خام و فولاد از جمله زیربنایی ترین صنایع کشور به شمار می روند.در چند دهه اخیر استفاده از روش های نوین و جایگزین سنتی در این صنعت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از این روش ها ” احیای مستقیم” است که طی این فرآیند و پیرو مجموعه ای از واکنش های شیمیایی ناهمگن جامد و گاز، آهن احیا می گردد. طی این روند اکسید های آهن از هماتیت به مگنتیت و از مگنتیت به وستیت و در نهایت به آهن در چندین مرحله احیا می شوند.

چگونگی فرآیند احیای مستقیم در تولید فولاد

فرآیند تولید فولاد به روش احیای مستقیم (ذوب الکتریکی) شامل دو مرحله می باشد که در طی این مراحل، ذرات اکسیدی آهن در تماس با گازهای احیاکننده در دمای 750 – 900 درجه سانتی گراد احیا و به آهن اسفنجی تندیل می گردند:

  • تولید آهن اسفنجی

  • تبدیل آهن اسفنجی به فولاد در کوره قوس الکتریکی

آهن اسفنجی میل بسیار زیادی برای ترکیب شدن با اکسیژن دارد. در طی سال های متمادی از کوره بلند جهت جداسازی ناخالصی ها از آهن مثل اکسیژن استفاده شده است. با وجود آنکه فرآیند تولید آهن به این روش بسیار بازدهی بالایی دارد اما نیازمند مواد خام با کیفیت است و در طی مراحل پیاده سازی، هزینه بالایی بر صنعت فولاد تحمیل می کند. به همین جهت گرایش به سمت روش های جدید و جایگزین احیا بیشتر شده است. یکی از این روش ها تولید آهن به روش احیای مستقیم است. در این روش طی حذف چند مرحله از سلسله مراحل روش های قبلی، میزان آلودگی و در نتیجه هزینه های مربوط به کل این فرآیند کاهش قابل توجهی می یابد.

  • مجتمع فولاد میانه
  • مجتمع فولاد میانه
  • مجتمع فولاد میانه
  • مجتمع فولاد میانه
  • مجتمع فولاد میانه
  • مجتمع فولاد میانه

تقسیم‌ بندی فرآیند احیای مستقیم

این فرآیند بر پایه نوع احیا کننده به دو گروه کلی تقسیم می گردد :

  • فرآیند احیای مستقیم بر پایه زغال‌سنگ : دراین روش از یک احیاکننده کربنی، معمولا زغال‌ سنگ استفاده می‌ شود. از جمله فناوری هایی که در این روش جهت احیا مورد استفاده قرار میگیرند می توان به SL/RN و فرآیندهای برپایه کوره بستر دوار نظیر اشاره کرد. از مزیت های این روش می توان به هزینه پایین راه اندازی و نگهداری، دمای پایین عملکرد نسبت به کوره بلند ، صرفه جویی در انرژی اشاره کرد.

  • فرآیندهای احیای مستقیم بر پایه گاز: در این روش از یک احیا کننده گازی استفاده می شود. این روش خصوصا برای کارخانه هایی که در موقعیت و مجاورت گاز طبیعی با قیمت مناسب قرار دارند بسیار به صرفه می باشد و به فرآیند احیا بر پایه زغال سنگ ترجیح داده می شود. از جمله فناوری هایی که در این روش احیا مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از میدرکس و اچوایال.

انتخاب هر کدام از این روش ها به عواملی هم چون موقعیت قرارگیری کارخانه تولید کننده و منابع موجود و در دسترس وابسته است.

این مطلب را میتوانید با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!

درج دیدگاه