تیا پورتال زیمنس

تیا پورتال، حرف آخر اتوماسیون صنعتی!

لیست قیمت PLC S7-200 زیمنس
لیست قیمت PLC S7-200 زیمنس

اولین گام های مهاجرت به اتوماسیون صنعتی در انقلاب صنعتی سوم و دهه 1970 میلادی برداشته شد. این دوره که به انقلاب دیجیتال نیز معروف است، کنترل کننده ها و کامپیوترهای صنعتی را وارد صنایع کرد. زیمنس به عنوان یکی از پیش قراولان اتوماسیون صنعتی نقش موثری در مسیر رشد این فناوری کاربردی و مهم داشته است. در طول تاریخ زیمنس بارها با ابداعات و محصولات خود بازار اتوماسیون صنعتی را تحت تاثیر قرار داده است.

یکی از محصولات انقلابی زیمنس در زمینه اتوماسیون صنعتی، تیا پورتال است که در سال 1996 رونمایی شد. این نرم افزار همه کاره و توانمند، قابلیت های متعدد برنامه نویسی، پیکره بندی و … را در یکجا ارائه می دهد. در این مقاله به بررسی پرتال جامع تیا خواهیم پرداخت.

تاریخچه پی ال سی و  تیا پورتال

پی ال سی های زیمنس برای اولین بار در سال 1959 به بازار عرضه شدند. از آن زمان تا به امروز نسل های مختلفی از PLC ها توسط زیمنس به بازار عرضه شده است. آخرین خانواده کنترل کننده صنعتی زیمنس در سال 1994 تحت عنوان خانواده SIMATIC – S7 رونمایی شد. به همان میزان که سخت افزار پی ال سی در کاربرد مطمئن و قابلیت اعتماد آن ها موثر است، برنامه یا منطق تعریف شده برای آن نیز حائز اهمیت است. زیمنس نرم افزارهای مختلفی را برای برنامه نویسی پی ال سی، تنظیمات HMI و تنظیمات درایو توسعه داده است.

به کمک این نرم افزارها می توان از قابلیت های گسترده تجهیزات زیمنس بهره مند شد. در سال 1996 زیمنس از پروژه جدیدی رونمایی کرد که مرزهای اتوماسیون را جابجا کرد. تیا پورتال یا پرتال کاملا یکپارچه اتوماسیون زیمنس Totally Integrated Automation همه بخش های طراحی، برنامه نویسی و عیب یابی اتوماسیون را در یک پلتفرم پوشش می دهد.

این پلتفرم قابلیت انتخاب تجهیزات اتوماسیون صنعتی مورد نیاز، پیکره بندی آن ها و همچنین برنامه نویسی کنترل کننده های صنعتی را دارد. انجام تنظیمات درایو زیمنس و HMI زیمنس از دیگر قابلیت های تیا پرتال است.

قابلیت های تیا پورتال

زیمنس تیا را “قالب یکپارچه مهندسی برای برنامه نویسی و پیکره بندی سیستم” معرفی می کند. این نرم افزار از سال 1996 تا کنون چندین بار آپدیت شده و در هر نسخه قابلیت های بیشتری به آن اضافه می شود. به بیان دیگر تیا یک Central engineering framework است که کلیه الزامات پیکره بندی و برنامه نویسی سیستم را یکپارچه کرده است. یک پروژه اتوماسیون صنعتی شامل مراحل مهم زیر است:

  • برنامه نویسی پی ال سی
  • برنامه نویسی و تنظیم HMI
  • تنظیمات درایو
  • تست و شبیه سازی نهایی

برای هر کدام از این فرآیندها، پلتفرم نرم افزاری جداگانه ای توسط زیمنس عرضه شده است، اما با استفاده از تیا پورتال نه تنها همه مراحل یکجا انجام می شود، از قابلیت های ویژه دیگری نیز بهره مند خواهید شد. این پلتفرم از زبان های برنامه نویسی مختلفی برای پی ال سی پشتیبانی و فرآیند برنامه نویسی را تسهیل می کند. از سوی دیگر پکیج های کاربردی مختلفی در تیا تعریف شده است که فرآیند پیکره بندی را ساده تر از قبل می کند.

تیا در کنار راه اندازی و پیکره بندی سیستم، یک منبع آموزشی کامل و بروز برای آشنایی با تجهیزات اتوماسیون صنعتی زیمنس، برنامه ریزی و پیکره بندی آن ها است. بخش راهنمای نرم افزار تیا منبعی غنی از آموزش های کاربردی زیمنس در سطوح مختلف است.

تیا پورتال جایگزین 4 نرم افزار

پیکره بندی و برنامه ریزی بخش های مختلف سیستم اتوماسیون زیمنس، به کمک 4 نرم افزار متفاوت نیاز دارد. اما نسخه پیشرفته تیا همه این قابلیت ها را یکجا ارائه می کند. در واقع تیا شامل مجموعه های نرم افزاری زیر است:

تیا پرتال جایگزین 4 نرم افزار

STEP 7 : برنامه نویسی PLC های جدید زیمنس شامل پی ال سی 1200 و پی ال سی 1500 با این نرم افزار انجام می شود. برای برنامه نویسی سری 300 و 400 از نرم افزار SIMATIC MANAGER استفاده می شود. با استفاده از تیا پورتال قادر خواهید بود همه سری های 1200 و 1500 و برخی از سری های S7 – 300 را برنامه نویسی کنید.

SAFETY: نسخه های ایمن در برابر خطای PLC نیاز به تنظیمات ویژه ای دارند که به کمک این نرم افزار انجام می شود. کنترل کننده های FAILSAFE برای کاربردهای خاصی که در آن عملکرد نادرست می تواند خسارات سنگینی به بار بیاورد تولید شده اند. به عنوان مثال در صنایع نفت و گاز از این کنترل کننده ها استفاده می شود.

WINCC: رابط های انسان و ماشین یا به عبارت دیگر اچ ام آی زیمنس را می توانید به کمک این بخش تیا برنامه ریزی کنید. کنترل و نمایش وضعیت بخش های مختلف سیستم به کمک HMI انجام می شود.

START DRIVE: عملکرد صحیح درایوها به انجام دقیق تنظیمات مرتبط با کاربرد و موتور مورد استفاده وابسته است. درایوهای پیشرفته سینامیکس زیمنس به کمک نرم افزار START DRIVE تنظیم می شوند. در صورت استفاده از تیا پرتال، درایوها را نیز می توانید پیکره بندی و تنظیم کنید. درایو زیمنس در صنایع مختلف و به منظور کنترل عملکرد موتورهای الکتریکی کاربرد گسترده ای دارد.

نسخه های مختلف تیا

ورژن های نرم افزار به صورت متناوب در بازه های زمانی مشخص بروزرسانی می شوند. بروزرسانی با هدف رفع ایرادات نسخه های قبلی و اضافه کردن قابلیت های نرم افزار انجام می شود. اما جدا از ورژن نرم افزار، تیا پورتال دو نسخه متفاوت پایه و پیشرفته دارد. هر کدام از این نسخه ها نیاز به لایسنس متفاوتی دارند و امکانات متفاوتی را ارائه می کنند.

نسخه BASIC پرتال تیا به منظور برنامه نویسی و پیکره بندی خانواده پی ال سی 1200 قابل استفاده است. این نسخه صرفا قابلیت های پایه یک نرم افزار برنامه نویسی را ارائه می کند.

اما نسخه ADVANCED یا پیشرفته تیا پرتال قابلیت های به مراتب بیشتری دارد. 4 نرم افزاری که در بخش قبل به آن اشاره کردیم در نسخه پیشرفته تجمیع شده اند. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین قابلیت های نسخه پیشرفته تیا می پردازیم.

قابلیت های تیا پرتال پیشرفته

اگرچه تجمیع عملکرد نرم افزارهای مختلف و قابلیت پیکره بندی و برنامه نویسی به تنهایی قابلیتی بزرگ است، اما نسخه پیشرفته تیا امکانات دیگری نیز در اختیاز کاربران می گذارد.

استفاده موازی و کار تیمی: وقتی صحبت از انجام پروژه های بزرگ به میان می آید، کار تیمی در اولویت قرار می گیرد. نسخه پیشرفته تیا امکان استفاده به صورت موازی یا به بیان دیگر انجام کار به صورت تیمی را دارد. تیا یک فضای ذخیره سازی ابری در اختیار کاربران می گذار که می توانند پروژه خود را روی آن ذخیره و اعضای مختلف تیم به پروژه دسترسی داشته باشند.

امکان ویرایش و شخصی سازی تیا: نرم افزارهای متن باز قابلیت ویرایش توسط کاربر را دارند. به بیان دیگر کاربر می تواند نرم افزار را متناسب با نیارهای خود شخصی سازی کند. برخی از قسمت های تیا پرتال متن باز هستند و امکان شخصی سازی توسط کاربر را دارند.

کاهش زمان اجرای پروژه: امکان انجام کار به صورت تیمی و موازی به تنهایی می تواند نقش موثری در کاهش زمان اجرای پروژه دارد. علاوه بر این تیا پرتال قابلیت عیب یابی و رفع خطای پیشرفته و امکان شبیه سازی پروژه را دارد. این قابلیت ها زمان رفع خطا و رسیدن به نتیجه مطلوب را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

جمع بندی

پیکره بندی سیستم و برنامه نویسی پی ال سی از جمله بخش های مهم هر پروژه اتوماسیون صنعتی است. در گذشته برای پیکره بندی و برنامه نویسی بخش های مختلف اتوماسیون زیمنس از نرم افزارهای متفاوتی استفاده می شد. پیشنهاد جدید زیمنس برای انجام این فرآیندها استفاده از تیا پورتال است. این نرم افزار قابلیت برنامه نویسی و پیکره بندی بخش های مختلف سیستم را فراهم می کند.

لیست قیمت نمایشگر hmi زیمنس
اتوماسیون صنعتی /مقالات پناپ(pnap)

راهنمای نصب نرم افزار Siemens Tia Portal

نرم افزار Siemens Tia Portal نرم افزاری از شرکت زیمنس برای برنامه نویسی و کار با PLC ها میباشد. PLC به صورت خلاصه یک واسط سخت افزاری است که در ابتدا از ورودی ها داده ها را به صورت دیجیتال و از سنسورهای محتلف میخواند، سپس طبق برنامه موجود در حافظه آن را پردازش میکند و در نهایت …

این مطلب را میتوانید با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!

درج دیدگاه