اتوماسیون صنعتی /پروژه های پناپ(pnap)

◄ پروژه راه اندازی سیستم DCS واحد کولینگ تاور پالایشگاه نفت بندرعباس

طرح افزایش تولید بنزین و بهبود کیفیت فرآورده ها در پالایشگاه بندرعباس با هدف تکمیل مجتمع پالایشگاه بندرعباس و در راستای خودکفایی کشور در تولید بنزین و افزایش ظرفیت تولید بنزین به میزان 4 میلیون لیتر در روز و بهبود کیفیت فرآورده به انجام رسید.

به دليل نياز بيشتر فرآيندها به سيال خنك كننده با دماي پايينتر از دماي محيط ، برج های کولینگ تاور یکی از مهمترین واحدها در پروسه راه اندازی و بهره برداری یک واحد پالایشگاهی می باشند و در صورت بروز اشکال در این واحد عملکرد تمامی واحدها با اختلال جدی مواجه شده و در نهایت  باعث توقف تولید خواهند شد.

واحد کولینگ تاور طرح توسعه پالایشگاه نفت بندرعباس توسط شرکت فن آوران تهران فرآیند به عنوان پیمانکار EPC پروژه، طراحی و پیاده سازی شد. این واحد بطور کلی شامل چهارعدد برج خنک کننده ، سه عدد پمپ فشار متوسط شش کیلو ولت و دو عدد توربین بخار به همراه واحد های دوزینگ و… می باشد که برای نخستین بار در جنوب ایران بصورت مدار بسته و با آب شور دریا عمل می کند. طراحی ، برنامه نویسی ، نصب و راه اندازی سیستم کنترل ، ابزاردقیق و اتوماسیون صنعتی این واحد توسط شرکت های ایده ، آراک و پناپ انجام و نهایتا در اسفند ماه سال 1395 توسط ریاست محترم جمهور همزمان با سایر واحد های پالایشگاه افتتاح گردید.

با توجه به حساسیت واحد جهت کنترل پروسه ، از قویترین نسل از پی ال سی های زیمنس آلمان سری S7-400FH که به صورت افزونه (Redundant) عمل می کنند استفاده گردیده است. کلیه مسیرهای شبکه ، سوئیچ ها ، منابع تغذیه و IM ها نیز بصورت افزونه طراحی شده و تمامی استاندارد های روز دنیا در طراحی این سیستم DCS رعایت گردیده اند.

  • اتوماسیون صنعتی /نمونه پروژه ها پناپ(pnap)
  • اتوماسیون صنعتی /نمونه پروژه ها پناپ(pnap)
  • اتوماسیون صنعتی /نمونه پروژه ها پناپ(pnap)
  • اتوماسیون صنعتی /نمونه پروژه ها پناپ(pnap)
  • اتوماسیون صنعتی /نمونه پروژه ها پناپ(pnap)

سیستم مانیتورینگ پروژه توسط نرم افزار WinCC زیمنس طراحی شده و سرورهای مربوطه در اتاق کنترل مرکزی پالایشگاه نصب و راه اندازی گردیدند. ارتباط مورد نیاز این پروژه از طریق شبکه های صنعتی PROFIBUS DP ، PROFINET و MODBUS  و بصورت افزونه طراحی و برقرار گردید. همچنین ارتباط بین PLC ROOM و CONTROL ROOM اصلی پالایشگاه به جهت فاصله زیاد از طریق فیبر نوری برقرار شد.

تجهیزات ابزار دقیق پروژه شامل: فلو ترانسمیترهای FT ، لول ترانسمیترهای LT ، ترانسمیترهای فشار PT ، ترانسمیترهای اختلاف فشارDPT ، ترانسمیترهای دما TT ، آنالایزرهای PH ، آنالایزرهای هیدروکربن و … از برند آلمانی Endress+Hauser انتخاب ، نصب ، کالیبره و راه اندازی گردیدند.

کلیه عملیات های طراحی ، ساخت و سربندی تابلوها ، نصب و کالیبراسیون ادوات ابزار دقیق و همچنین تست های لوپ چک ، فون چک ، فانکشن تست و … با رعایت کلیه استانداردهای شرکت ملی نفت و تحت نظارت کارشناسان شرکت ملی مهندسی نفت و شرکت پیدک انجام و نهایتا مورد تایید قرار گرفت.

این مطلب را میتوانید با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!

درج دیدگاه