لوگو8 زیمنس

لوگو 8 زیمنس، کوچک اما شگفت انگیز

وقتی برای اولین بار پی ال سی ها وارد صنعت شدند و اتوماسیون صنعتی اجرا شد، حتی تصور تاثیر شگفت انگیز این کنترل کننده ها بر تولید و صنایع دشوار بود. استفاده از PLC در صنایع مختلف تاثیرات شگفت انگیزی داشت. به گونه ای که امروزه حتی تصور کارخانه ای بدون استفاده از پی ال سی دشوار است. تنوع کاربردها و نیازهای صنایع مختلف سبب عرضه انواع مختلفی از کنترل کننده های صنعتی به بازار شده است. زیمنس نیز به عنوان یکی از پیشروان اتوماسیون صنعتی، انواع مختلفی از پی ال سی را تولید کرده است.

لوگو 8 زیمنس را می توان به معنای واقعی کلمه یک محصول انقلابی معرفی کرد. یک پی ال سی جمع و جور که برای استفاده در کاربردهای کوچک و اتوماسیون فرآیندهای منفرد مورد استفاده قرار می گیرد. لوگو 8 جدیدترین عضو خانواده لوگوی زیمنس است. قابلیت های گسترده در کنار قیمت مناسب این پی ال سی را به یک گزینه ویژه در اغلب کاربردها تبدیل کرده است.

لیست قیمت لوگو !۸ زیمنس و ماژول های افزاینده
لیست قیمت لوگو !۸ زیمنس و ماژول های افزاینده

معرفی لوگو 8 زیمنس

برای اتوماسیون پروژه های ساده در سطح کوچک تا متوسط، لوگو 8 بهترین پیشنهاد است. این کنترل کننده صنعتی با ابعاد جمع وجور، فضای کمی در تابلو اشغال می کند. برنامه نویسی این پی ال سی به کمک نرم افزار لوگو سافت انجام می شود که رابط کاربری ساده آن فرآیند برنامه نویسی و کنترل را تسهیل می کند. پشتیبانی از شبکه های صنعتی استاندارد متنوع از دیگر مزایای این کوچک شگفت انگیز زیمنس است.

از این کنترل کننده صنعتی در کاربردهای زیر می توان استفاده کرد:

  • گلخانه ها و مزارع کشاورزی
  • خانه و ساختمان هوشمند
  • کنترل سیستم های گرمایش و سرمایش
  • صنایع مرتبط با دام، طیورو آبزیان
  • کنترل آسانسور و پله برقی
  • کنترل دمادر کوره های صنعتی
  • کنترل هوشمند روشنایی در محیط های صنعتی
  • و …

در ادامه جنبه های بیشتری از این پی ال سی شگفت انگیز را مرور خواهیم کرد.

CPU  یا پردازنده، اصلی ترین بخش کنترل کننده منطقی برنامه پذیر است. از جمله وظایف این ماژول می توان به کنترل سیستم، انجام محاسبات و صدور فرمان در زمان مناسب اشاره کرد. اطلاعات و داده های مورد نیاز از طریق ورودی ها به پردازنده اعمال می شود. پردازنده داده های ورودی را پردازش و باتوجه به برنامه و دستوراتی که از قبل توسط کاربر تعیین شده است، اقدام به تصمیم گیری و تغییر وضعیت خروجی ها می کند.

مشخصات لوگو 8

در زمان انتخاب کنترل کننده صنعتی، برخی پارامترهای کلیدی باید مورد توجه قرار گیرند. ابتدا باید یک نیازسنجی دقیق از پروژه انجام دهید. در این مرحله پارامترهایی از جمله تعداد ورودی و خروجی مورد نیاز، حجم برنامه، نحوه ارتباط با سایر بخش ها و همچنین قابلیت های اضافی کنترل کننده تعیین می شود.

گام بعدی انتخاب کنترل کننده مناسب است. اگر پروژه شما کوچک است، لوگو 8 زیمنس یک گزینه جذاب برای شماست. به منظور بهبود فرآیند انتخاب کنترل کننده، در ادامه برخی از مشخصات کلیدی لوگو 8 را از نظر خواهیم گذراند.

مقیاس پذیری و امکان گسترش

پی ال سی های لوگو طراحی ماژولار دارند. این نوع طراحی سبب انعطاف پذیری و اندازه پذیری بالای این کنترل کننده ها شده است. برای بیان اهمیت این موضوع به ذکر یک مثال اکتفا می کنیم. فرض کنید مدتی پس از راه اندازی فرآیند مورد نظر نیاز به توسعه سیستم پیدا می کنید. در چنین شرایطی توسعه پذیری پی ال سی شما را قادر می سازد به راحتی سیستم را ارتقا دهید. علاوه بر این در زمان راه اندازی متناسب با نیاز پروژه بخش های مختلفی به لوگو 8 اضافه می شود. این قابلیت می تواند نقش موثری در کاهش هزینه های پروژه داشته باشد.

مشخصات لوگو 8

حافظه لوگو 8 زیمنس

اجرای فرآیندها توسط پی ال سی نیازمند ذخیره سازی برنامه و داده ها در حافظه است. پردازشگر در زمان لازم، داده های مورد نیاز را از حافظه فراخوانی می کند. وضعیت ورودی و خروجی، مراحل اجرای برنامه و تغییرات ایجاد شده در مقادیر داده طی اجرای برنامه نیز در حافظه ذخیره می شود.

حجم حافظه داخلی لوگو 8 زیمنس حداکثر 400 کیلوبایت است. به عبارت دیگر حداکثر 400 بلوک برنامه را می توان به وسیله آن اجرا کرد. اما لوگو 8 از کارت حافظه micro SD نیز پشتیبانی می کند.

این حافظه جانبی برای انتقال برنامه و سایر اطلاعات به لوگو 8 مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این امکان پشتیبان گیری از برنامه بر روی این حافظه نیز وجود دارد. کاربرد دیگر این حافظه ها data logging  یا ثبت اطلاعات مورد نیاز است.

ورودی و خروجی (I/O)  لوگو 8 زیمنس

ورودی و خروجی ها امکان برقرای ارتباط PLC با محیط اطراف را فراهم می کنند. به همین دلیل تعداد پایانه های ورودی و خروجی پی ال سی در انتخاب آن حائز اهمیت است. به صورت کلی سیگنال های الکتریکی به دو گروه آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند. بر همین اساس ورودی و خروجی های پی ال سی ها نیز دو نوع آنالوگ و دیجتال دارد.

ورودی های لوگو 8 (Input)

انجام عملیات کنترلی توسط پی ال سی، مستلزم انتقال اطلاعات و داده های (آنالوگ و دیجیتال) محیطی به پردازشگر است. ارتباط سنسور ها (سنسورهای دما ، نور ، ارتفاع مایع مخزن و…) ،کلید و شستی ها از طریق ورودی با پی ال سی برقرار می شود. ورودی های لوگو 8 به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم می شوند.

لوگو 8 زیمنس دارای 8 ترمینال ورودی دیجیتال بر روی پردازنده مرکزی است. این ورودی ها به صورت پیشفرض از نوع دیجیتال هستند، اما در صورت نیاز می توان به صورت نرم افزاری پایه های I1,I2 ,I7,I8 را به آنالوگ تغییر داد.

خروجی های لوگو 8 (Output)

دستورات اجرایی پی ال سی به وسیله ترمینال های خروجی به عملگر هایی مانند موتور ، کنتاکتور ، لامپ و…  ارسال می شود. خروجی های لوگو 8 نیز مانند ورودی ها به دو گروه دیجیتال و آنالوگ تقسیم می شوند. ماژول پردازنده لوگو 8 زیمنس از 4 ترمینال خروجی دیجیتال بهره می برد. اگر نیاز به خروجی آنالوگ دارید، لازم است با استفاده از ماژول های افزایشی این قابلیت را به لوگو 8 اضافه کنید.

خروجی های لوگو 8 را علاوه بر نوع سیگنال به روش دیگری نیز می توان دسته بندی کرد. در این دسته بندی خروجی ها به دو نوع رله ای و ترانزیستوری تقسیم می شوند. خروجی های رله ای قادرند تا ولتاژ 250 ولت و جریان 10 آمپر را برای بار تامین کنند. اما خروجی ترانزیستوری ولتاژهای بین20 تا 30 ولت و حداکثر جریان 300 میلی آمپر را به مصرف کننده تحویل می دهد. علاوه بر این سرعت تغییر وضعیت این خروجی ها نیز با هم متفاوت است. ذکر این نکته ضروری است که هر کدام از پردازنده های لوگو 8 زیمنس تنها یکی از انواع خروجی رله ای یا ترانزیستوری را دارند. در هنگام انتخاب CPU متناسب با نیاز پروژه نسبت به انتخاب نوع خروجی اقدام کنید.

دسترسی از راه دور

یکی از قابلیت های جذاب لوگو 8 زیمنس که در کمتر نمونه مشابهی شاهد آن هستیم، دسترسی از راه دور است. به کمک این قابلیت می توانید در هر لحظه و از هر نقطه دنیا، عملکرد سیستم را کنترل و بر روند اجرای فرآیندها نظارت کنید. لوگو 8 از طریق ارتباط وای فای یا پورت اترنت به اینترنت و از آنجا به وب سرور زیمنس متصل می شود.

با اتصال به وب سرور زیمنس قادر خواهید بود به صورت لحظه ای بر روند اجرای برنامه نظارت کنید. همچنین امکان دریافت سیگنال های خطا و اعمال تغییرات در برنامه نیز در این بستر فراهم شده است.

ماژول های افزایشی لوگو8 زیمنس

دربخش قبل اشاره کردیم که لوگو 8 طراحی ماژولار دارد. با استفاده از ماژول های افزایشی می توان قابلیت های لوگو 8 را افزایش و آن را با نیازهای پروژه متناسب کرد. ماژول های ارتباطی و ماژول های ورودی/خروجی مهمترین ماژول های توسعه لوگو 8 هستند. با توجه به تنوع سیگنال های الکتریکی، ماژول های ورودی/ خروجی نیز در دو نوع دیجیتال و آنالوگ عرضه می شوند.

طراحی ماژولار سبب افزایش راندمان، کاهش زمان خرابی و هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم می شود. به عنوان نمونه هایی از کاربرد ماژول های توسعه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اگر تعداد ورودی مورد نیاز بیشتر از 8 عدد باشد
  • اگر بیش از 4 خروجی دیجیتال مورد نیاز باشد
  • اگر نیاز به دسترسی از راه دور از طریق اینترنت دارید
  • و …

در اینجا به بررسی ماژول های توسعه دیجیتال ، آنالوگ و ارتباطی لوگو 8 خواهیم پرداخت.

ماژول توسعه دیجیتال

به کمک ماژول های توسعه دیجیتال می توان تعداد ورودی لوگو 8 زیمنس را تا 24 و تعداد خروجی را تا 20 پایانه افزایش داد. ماژول های توسعه دیجیتال لوگو 8 عبارتند از:

  • :LOGO! DM8 که دارای 4 ورودی و 4 خروجی دیجیتال است
  • LOGO! DM16 : متشکل از 8 ورودی و 8 خروجی دیجیتال

بسته به نیازهای پروژه می توانید تعداد لازم از این ماژول ها را در کنار لوگو 8 نصب کنید.

ماژول توسعه آنالوگ

اگر در پروژه ای نیاز به ورودی و خروجی های آنالوگ داشته باشید، این ماژول ها به کمک شما می آیند. با استفاده از این ماژول ها می توانید تعداد ورودی و خروجی های آنالوگ لوگو 8 را تا 8 مورد افزایش دهید. ماژول های آنالوگ لوگو 8 عبارتند از:

  • LOGO AM2 : دارای 2 پایه ورودی آنالوگ
  • LOGO AM2 RTD: ورودی آنالوگ جهت اتصال سنسورهای دما
  • LOGO AM2 AQ : دارای 2 پایه خروجی آنالوگ

ماژول های ارتباطی لوگو8 زیمنس

به منظور اجرای صحیح فرایندها و نظارت بر بخش های مختلف سیستم، تبادل داده بین تجهیزات ضروری است. در واقع تبادل داده را می توان یکی از بخش های مهم اتوماسیون صنعتی دانست. به منظور حفظ صحت و ایمنی اطلاعات تبادل شده در محیط های صنعتی، از پروتکل های ارتباطی استاندارد استفاده می شود. لوگو 8 یک پورت ارتباطی اترنت بر روی ماژول پردازنده مرکزی دارد. علاوه بر این از ماژول های ارتباطی مختلفی نیز پشتیبانی می کند. بسته به نیازهای پروژه می توانید از بین ماژول های زیر گزینه مورد نظر را انتخاب کنید:

  • LOGO CMR  (ماژول ارتباط رادیویی): این ماژول امکان ارسال پیامک، اتصال به اینترنت و دسترسی به موقعیت مکانی را فراهم می کند.
  • LOGO CSM (ماژول شبکه اترنت): این ماژول دارای 4 پورت اترنت است و امکان ایجاد شبکه محلی را فراهم می آورد.
  • LOGO CMK2000  (ماژول ارتباط با شبکه KNX): یکی از کاربردهای لوگو 8، استفاده به عنوان پردازنده خانه هوشمند است. در خانه های هوشمندی که از پروتکل KNX استفاده می کنند، استفاده از این ماژول برای برقراری ارتباط لوگو با سیستم ضروری است.
وب سرور یکپارچه در ماژول‌ های اصلی لوگو

جمع بندی

لوگو 8 زیمنس از جمله مینی پی ال سی های بسیار پرکاربرد در صنایع کوچک و فرآیندهای منفرد است. از جمله قابلیت های ویژه این کنترل کننده می توان به ابعاد کوچک، قیمت اقتصادی، برنامه نویسی راحت، انعطاف پذیری و توسعه پذیری اشاره کرد. این کنترل کننده صنعتی قابلیت های گسترده ای دارد و در عین حال قیمت لوگو 8 زیمنس بسیار مقرون به صرفه است. برای ثبت سفارش خرید لوگو 8 و انواع ماژول های توسعه ای آن، با ضمانت اصالت کالا و خدمات پس از فروش، همین الان با کارشناسان فنی پناپ تماس بگیرید. مشتاق شنیدن صدای گرمتان هستیم.

مشاهده مقاله لوگو TDE زیمنس

مطالعه بیشتر درباره نمایشگر TDE زیمنس

درباره لوگو TDE چه می دانید؟ با استفاده از لینک روبرو می توانید با این نمایشگر جدید زیمنس آشنا شوید.
مشاهده مقاله لوگو TDE زیمنس

این مطلب را میتوانید با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید!

درج دیدگاه