سوالات متداول | Frequently Asked Questions

سوالات متداول | Frequently Asked Questions

1. آیا کلید هوایی امکان اتصال به شبکه مودباس MODBUS دارد؟

بله کلید هوایی اشنایدر به وسیله واحد تریپ یونیت که در برند اشنایدر به آن میکرولاجیک گفته می شود در سری های AMMETER (نسخه های 3 و 5 و 6) به صورت آپشنال و در سری های POWER و HARMONIC (نسخه های 5و6) بصورت پیشفرض امکان اتصال به شبکه مدباس را دارد.

2. تفاوت ACB و MCB چیست؟

کلید MCB یا در اصطلاح کلید های مینیاتوری (فیوز مینیاتوری) برای محافظت از مدار در جریان های پایین و ظرفیت قطع پایین (مثلا در آپارتمان های مسکونی ) استفاده میگردد که قابل مقایسه با کلید هوایی نیست، ولی هر دو در زیر گروه بریکر ها هستند.

3. روش های شارژ کلید هوایی چگونه است؟

بریکر هوایی را می توان هم بصورت دستی و هم به وسیله موتور شارژ کرد که ممکن است بصورت پیش فرض بر روی کلید نباشد و باید بصورت جداگانه خریداری و روی موتور نصب گردد. البته برای قطع و وصل کلید از راه دور علاوه بر موتور به رله های قطع و وصل نیز نیاز هست.

1. آیا در ایران نمایندگی رسمی زیمنس داریم؟

در حال حاضر به علت تحریم های آمریکا متاسفانه نماینده رسمی زیمنس در ایران نداریم.

2.  حافظ منافع زیمنس در ایران کیست؟

قاطعانه باید بگوییم زیمنس در ایران هیچگونه نماینده رسمی ندارد. ولی شما احتمالا به خاطر یکی از سه نیاز زیر می خواهید با نماینده زیمنس تماس یگیرید:

  • تامین کالای اصلی زیمنس
  • خدمات فنی و مهندسی و اجرای پروژه های صنعتی با تکنولوژی زیمنس در سطح استاندارهای روز دنیا
  • خدمات پس از فروش (تعمیرات، گارانتی و …)

هر سه این نیازها توسط شرکت پناپ پوشش داده می شود و به راحتی و با اطمینان می توانید از این خدمات استفاده کنید.

3. آیا پناپ نماینده رسمی زیمنس است؟

با توجه به شرایط فعلی، زیمنس هیچ نمایندگی رسمی به هیچ شرکت ایرانی نداده است و ارتباطات رسمی خود را با تمام نمایندگان قطع کرده است. در صورت تغییر و بهبود شرایط و حضور رسمی زیمنس در ایران، شرکت پناپ جهت افزایش سطح خدمات به مشتریان خود، قطعا نمایندگی رسمی زیمنس را دریافت خوهد کرد.

1.الکتروموتور چه انواعی دارد؟

دو نوع الکتروموتور وجود دارد موتورهای سنکرون و آسنکرون. موتورهای آسنکرون (القایی) هم دو نوع اصلی قفس سنجابی و روتور سیم پیچی شده دارد.

موتورهای دالاندار هم جزو انواع موتورهاست.

2. موتور قفس سنجابی با روتور سیم پیچی شده چه تفاوتی دارند؟

موتورهای سه فاز القایی با دو شکل ساخته می شوند. از آن جایی که مبنای عملکرد در این نوع موتورها ایجاد میدان مغناطیسی به خاطر جریان استاتور است و به تبع آن القای جریان در روتور و تولید میدان از این جریان القا شده  در نتیجه می توان روتور ساختار ثابتی داشته باشد و یک سیم پیچ یکپارچه ای باشد. 

3. موتور سه فاز و تک فاز با هم چه فرقی دارند؟

تفاوت عمده این دو از عنوان شان مشخص است. تغذیه یکی برق تک فاز است و دیگر برق سه فاز! تک فاز باعث سادگی عملکرد و راحتی دسترسی شده است. همه جا برق تک فاز هست. از سویی سه فاز بودن می تواند توان مکانیکی بالایی را تولید کند. در حالیکه موتورهای تک فاز نهایتا 4 کیلو وات وجود دارد. ولی موتور سه فاز از 0.18 کیلو وات تا چندصد کیلو وات وجود دارد.

1. آیا درایو مصرف برق را کاهش می دهد؟

جواب این سوال بستگی به این دارد که درایو کجا استفاده می شود. چه ماشین و پروسه ای را کنترل می کند. کاهش انرژی با درایو در چند موقعیت اتفاق می افتد:

  •  اولا در راه اندازی و توقف
  • ثانیا در صورت استفاده درایو به عنوان کنترل الکتروموتور پمپ و فن

2. تفاوت اینورتر خورشیدی با کنترل دور چیست؟

اینورتر یک یعنی مبدل. در فضای تخصصی برق الکترونیک، اینورتر مبدلی است که انرزی الکتریکی DC را به AC تبدیل می کند. اینورتر های خورشیدی (Solar Inverter) انرژی DC ای را که توسط سلول‌های خورشیدی تولید می شود و مقدار بسیار ناچیزی دارند به AC تبدیل می کنند. مقدار توان در این اینورترها در حد چند وات است. البته ممکن است …

3. تعداد ورودی‌های درایو چند عدد است؟ آنالوگ و دیجیتال؟

این پارامتر در درایوها مختلف است. مثلا در درایو Sinamics V20 زیمنس 6 ورودی دیجیتال، 4 خروجی دیجیتال، یک ورودی آنالوگ و یک خروجی آنالوگ وجود دارد. درایو دیگر زیمنس مثل Sinamics G120C تقریبا همین تعداد ورودی خروجی دارد.

1. علت خطای SLF  در ATS 22 چیست؟

خطای SLF با عنوان توضیحی Modbus Time Out مشخص می شود. در نتیجه این خطا در راه انداز نرم ATS22 زمانی بروز می کند که مشکلی یا نقصی در اتصال مودباس وجود داشته باشد. برای رفع آن باید اتصال RS485 چک شود.

البته سافت استارت ATS پارامتری دارد که به نوعی پیچ حساسیت سافت استارت به زمان برای اعلام این خطاست. یعنی ممکن است در یک شبکه ای که نقطه های متعددی دارد و در نتیجه شبکه شلوغ باشد ارسال و دریافت پیام و پکیج داده طولانی تر باشد. در این صورت باید در مقدار این پارامتر تجدید نظر کرد…

2. آیا ATS 22 ورودی انالوگ دارد؟ خروجی آنالوگ چی؟

سافت استارت ATS22 ورودی آنالوگ معمولی و خروجی آنالوگ ندارد. البته امکان اتصال به مودباس وجود دارد که بتوان از بستر شبکه مودباس مقادیر آنالوگ را از منبعی دیگر خواند یا فرستاد.

البته سافت استارترهای ATS22 و ATS48 دارای ورودی PTC هستند که به نوعی ورودی انالوگ محسوب می شوند.

3. سافت استارت ATS 22 نرم افزار تنظیم پارامترها دارد؟

نرم افزار SoMove توسط اشنایدر عرضه شده است. این نرم افزار برای مشاهده پارامترها و انجام تنظیمات آنها و هم چنین عیب یابی و تعمیر و نگهداری تجهیزات کنترل موتور استفاده می شود.

نحوه ارتباط سافت استارت ATS22 با این نرم افزار هم از طریق کابل USB/RJ4 با کد فنی TCSMCNAM3M002P انجام می شود.

1. آیا اینورتر V20 روش کنترل برداری (Vector control) دارد؟

نه. درایو هایی در این سطح از کاربری فاقد روش برداری هستند. درایو V20 هم همین طور است. چون اگر قرار بود این روش را داشته باشد دیگر V20 نبود!

2. آیا V20 فقط تک فاز هستند یا سه فاز هم دارند؟

هم تک فاز وجود دارد و هم سه فاز. درایوهای تک فاز V20 از توان 0.12 تا 3 کیلووات با 9 محصول این دامنه را پوشش می دهند. و درایوهای سه فاز آن از 0.37 تا 30 کیلو وات با 14 محصول

3. تعداد ورودی های دیجیتال و آنالوگ درایوهای V20؟ تعداد خروجی ها؟

به صورت معمول چهار ورودی دیجیتال و دو خروجی دیجیتال و یک ورودی آنالوگ و یک خروجی آنالوگ دارد. با استفاده از ماژول افزایش وروی/خروجی، دو ورودی دیجیتال و دو خروجی دیجیتال به این آمار اضافه می شود.

1. پی ال سی S7-1500 زیمنس کنترلر صنعتی

کنترلری صنعتی S7-1500 با امکانات و توانمندی‌های بالا. PLC حرفه ای زیمنس که جدیدترین سری PLC های زیمنس است. این PLC ماژولار است. یعنی اینکه می توانیم ورودی و خروجی هایی را متناسب با نیاز به صورت کارت هایی به پردازنده اصلی اضافه کنیم. علاوه بر ورودی و خروجی، می‌توانیم امکانات شبکه ای را هم با کارتهای شبکه ارتقاء داد. PLC S7-1500 راه حل مناسب برای بسیاری از پروژه های صنعتی در سطح بالا و حرفه ای است. این محصول قوی تر و حرفه ای تر از S7-1200 است و به نحوی جایگزین S7-300  و  S7-400 خواهد بود.

2. زیمنس چه پی ال سی PLC هایی دارد؟

از لوگو! (LOGO!) خانواده کنترلرهای صنعتی زیمنس شروع می شود. لوگو! راهکاری ساده اما در عین حال کارآمد برای پروژه های کوچک در صنعت و ساختمان است.

در سطح بعد …

3. آیا S7-1500 جانشین S7-300 است یا S7-400 ؟

جایگزین هر دو می شود.

1.HMI ، پنل لمسی

برای ارتباط با دستگاه یا به عبارتی ماشین ها نیاز به واسطه ای داریم. واسطه ای نرم افزاری یا سخت افزاری یا ترکیبی از هر دو. چنین واسطه ای را در فضای صنعت با HMI (Human Machine Interface) توصیف می شود. با این تعریف ساده ترین چراغ سیگنال که وضعیت روشن یا خاموش بودن یک موتور را نشان می دهد یک نوع HMI است. هم چنین یک شاسی یا کلید ساده که برای استارت دستگاه استفاه می شود هم HMI است. پیچیده ترین پنل های لمسی یا نرم افرار های مانیتورینگ در سایت های بزرگ صنایع  هم HMI است. گرچه این اصطلاح به صورت معمول به صفحات لمسی که در صنایع استفاده می شود گفته می شود.

HMI اصطلاحی است به گستره چراغ سیگنال و شاسی تا WinCC SCADA یا Citect یا WonderWare و …

2. نمایشگر لمسی (Touch Panel) چیست؟ | انواع اچ ام آی چیست؟

یکی از انواع متداول HMI که در صنعت به صورت گسترده استفاده می شود. این نوع نمایشگر علاوه بر نمایش گرافیکی فرآیند یا وضعیت دستگاه، فرامین را با لمس اپراتور دریافت می کند. انواع مختلف این نوع نمایشگر از جهت سایز و رزولوشن (تفکیک پذیری رنگها؛ Resolution) و پورت های ارتباطی و خازنی یا مقاومتی بودن صفحه لمسی و یک سری مشخصات فنی دیگر است...

3. آیا HMI یک کامپیوتر است؟

می تواند باشد. اما این عمومیت ندارد. برخی از صفحه نمایش های صنعتی سیستم عامل ساده و به اصطلاح مختصر شده (Embedded) دارند و کارکردهای یک کامپیوتر را به صورت کامل ندارد. ولی برخی دیگر از آنها عملا کامپیوتری هستند که کارکرد ویژه اش همان نمایش وضعیت پروسه صنعتی است.

1. لوگو چند عدد ورودی و خروجی پشتیبانی می کند؟

تعداد ورودی خروجی های قابل تعریف و اتصال به لوگو به صورت محلی (Local؛منظور بدون در نظر گرفتن ورودی خروجی هایی که از طریق شبکه کردن لوگو امکان تعریف دارند) به شرح زیر است:

  • ورودی دیجیتال : 24 عدد (DI)

  • خروجی دیجیتال : 20 عدد (قبل از LOGO! 8 این تعداد 16 عدد بود) (DO)

  • ورودی آنالوگ : 8 عدد (AI)

  • خروجی آنالوگ : 8 عدد (AO)

2. از ورودی های آنالوگ روی سی پی یو چگونه می توانم استفاده کنم؟

همان طور که می دانید در نسخه های LOGO! 12/24 , 24 4 عدد از ورودی های دیجیتال دو نوع کاربری دارند. به این صورت که هم می توانند به عنوان ورودی دیجیتال تعریف و استفاده شوند و هم به عنوان ورودی های آنالوگ (ولتاژی) که توضیحات بیشتر و تنظیمات آن در راهنمای کامل این سخت افزار بیان شده است

3. چند ماژول به لوگو وصل می شود؟

تعداد ماژول هایی که به لوگو وصل می شوند بر اساس حداکثر تعداد ورودی خروجی ای است که این سخت افزار می تواند پشتیبانی کند. یعنی در نسخه 8 شما می توانید برای رسیدن به حداکثر 24 ورودی دیجیتال و 20 خروجی دیجیتال و 8 ورودی آنالوگ و 2 خروجی آنالوگ ماژول های مربوطه را به سی پی یو متصل کنید.

1. تفاوت سافت استارت با کنتاکتور؟

کنتاکتور و سافت استارت هر دو وسیله هایی برای انتقال توان الکتریکی به موتور هستند با این تفاوت که کنتاکتور تمام توان را یکباره به مصرف کنند وصل می کند و البته یک کلید کنترل پذیر است. اما سافت علاوه بر اینکه کنترل پذیر است توان الکتریکی را به صورت تدریجی به موتور انتقال می دهد.

2. کنتاکتور زیمنس بهتر یا اشنایدر؟

دو برند زیمنس و اشنایدر برندهای معتبری در ساخت تجهیزات برق و اتوماسیون هستند. یکی از مزیت های تجهیزات زیمنس کوچکی ابعاد تجهیزات قدرت است. ولی در کیفیت عملکرد اصلی، این دو برند تفاوت چندانی با هم ندارند.

3. تفاوت کناکتور 4 پل و سه پل؟

کنتاکتور 4 پل به جای سه کنتاکت اصلی ، چهار کنتاکت اصلی دارند که این ویژگی برای اینترلاک داخلی مناسب است. مثلا برای جاهایی که ترانس داریم و بخواهیم سه فاز و نول را با این کنتاکتور قطع و وصل کنیم.

4. کنتاکتور 220 به جای 110 می توان به کار برد یا نه؟

نه. محدوده ولتاژی بوبین 110 ولت 110-120 ولت و بوبین 220  بین 220 تا 240 ولت است.

1. تفاوت سافت استارت با کنتاکتور؟

کنتاکتور و سافت استارت هر دو وسیله هایی برای انتقال توان الکتریکی به موتور هستند با این تفاوت که کنتاکتور تمام توان را یکباره به مصرف کنند وصل می کند و البته یک کلید کنترل پذیر است. اما سافت علاوه بر اینکه کنترل پذیر است توان الکتریکی را به صورت تدریجی به موتور انتقال می دهد.

2. آیا سافت استارت حفاظت جریان انجام می دهد یا نه؟

در اکثر سافت استارتر ها این امکان هست. البته برخی از سافت ها این امکان را ندارند. مثلا در سافت استارت های زیمنس غیر از مدل 3RW30 بقیه مدل ها حفاظت جریان دارند

3. آیا کابل موتور را مستقیما می توانیم به سافت استارت وصل کنیم؟

بله. البته اگر قرار است که چند موتور را به یک سافت متصل کنیم باید برای هر موتور کلید حرارتی خاص هر موتور را در بالادست موتور قرار دهیم .

1. آیا می توان به باس DC درایو دسترسی داشت؟

جواب: بله. در درایوهای Altivar 61/71 دسترسی به باس DC در قسمت ترمینال‌های قدرت ممکن است. از این ترمینال‌ها برای اتصال مقاومت ترمز به درایو یا ایجاد باس DC مشترک استفاده می‌شود.

اینکه «چرا و در چه کاربردهایی نیاز به باس DC مشترک وجود دارد؟» را می توانید از واحد فنی ومهندسی شرکت پیگیری کنید.

2. آیا ATV61 و ATV71 درایوهایی با روش کنترل برداری هستند؟

پاسخ: روش کنترل برداری حلقه باز (بدون سنسور) به صورت استاندارد در درایوهای ATV61 و ATV71 وجود دارد. اما برای داشتن کنترل برداری حلقه بسته که فقط در ATV71 امکان پذیر است بایستی اینکودر و کارت اینکودر در نظر گرفته شود.

3. با ATV61 و ATV71 اتصال به چه شبکه های ارتباطی وجود دارد؟

پاسخ: شبکه های Modbus RTU و CANopen به راحتی با این درایوها در دسترس هستند. اما برای به کارگیری در شبکه های دیگر باید کارت شبکه مخصوص به خود تهیه شود. این شبکه ها عبارتند از: Fipio, Modbus/Unitelway, Ethernet TCP/IP, Modbus Plus ,Profibus DP DeviceNet, INTERBUS علاوه بر شبکه های فوق، شبکه های LONWorks, Metasys N2, Apogee FLN, BACnet. مخصوص ATV61 وجود دارد.

1.تفاوت خانواده پی ال سی های S71200 زیمنس در چیست؟

یکی از سوالات متداولی که کاربران سیستم های اتوماسیون دارند درباره تفاوت های انواع مختلف CPU ها در یک خانواده است. مثلا وقتی شما در خانواده S7-1200  با انواعی از پردازنده ها روبرو می شوید می خواهید بدانید که هر کدام چه مشخصه ای دارد که آن را از دیگری متمایز می کند…

2. چگونه می توانم با ورودی آنالوگ موجود بر روی CPU S-71200 مقادیر آنالوگ جریانی را اندازه گیری کنم؟

دو عدد ورودی آنالوگ بر روی CPU ها تعبیه شده است که این ورودی های انالوگ به عنوان ورودی های اندازه ولتاژ (0-10 ولت) طراحی و تنظیم شده اند. که اگر بخواهید از این ورودی های ولتاژی به عنوان ورودی های جریانی استفاده کنید می توانید یک عدد مقاومت 500 اهم بین ترمینال های «0» و «M» قرار دهید…

1. اتوماسیون صنعتی یا خودکار سازی فرآیند

اتوماسیون یا خودکارسازی روندی است که با اجرای آن انجام یک سری کارها از حضور مستقیم انسان بی نیاز می شود. در این صورت کنترل کننده ای وظایف کنترل و نظارت را انجام می دهد.

2. چه انواعی از اتوماسیون صنعتی داریم؟

انواع اتوماسیون از جهت نوع کنترل کننده :

PC Based: در این سیستم ها کنترل کننده مرکزی یک عدد PC است که به دلیل قابلیت پردازش بالا از آن به عنوان مغز سیستم کنترل استفاده می شود. در این صورت نیاز به واسطهای صنعتی برای اتصال ورودی ها و خروجی ها به PC داریم.

PLC Based: اگر کنترل کننده ما PLC باشد کار طراحی و اجرای اتوماسیون راحت تر از حالت قبل است. در این صورت به      دلیل صنعتی بودن PLC خیلی از واسطها و روش های اجرای اتوماسیون معمول و آسان خواهد بود.

Classic Controller: اما ممکن است کنترل کننده هایی که استفاده می شود به صورت کلاسیک با استفاده از کنترلرهای تک منظوره یا حتی کنترلرهای سنتی ای باشد که با قطعات مدار فرمان انجام می شد.

انواع اتوماسیون از جهت نوع ساختار اتصال تجهیزات به کنترل کننده :

اتوماسیون متمرکز: در این نوع همه عملگر ها و سنسورها به یک کنترلر متصل می شوند.

اتوماسیون توزیع شده: در این صورت برخی وظایف اتوماسیون در سطوح مختلف به کنترلرهای محلی سپرده شده است و همه اینها تحت نظارت سیستم کنترل اصلی قرار می گیرد.

3. سیستم اتوماسیون صنعتی چگونه کار می کند؟

دریافت اطلاعات ماشین (دستگاه) یا اطلاعات خط تولید توسط سنسورها انجام می شود. این ها به منزله چشم و گوش سیستم، وضعیت فعلی سیستم را به کنترل کننده اصلی ارسال می کنند. کنترل کننده سیستم اتوماسیون که مغز تصمیم گیر است بر اساس همین مقادیر و وضعیت ورودی ها فرامین لازم را صادر می کند و فرامین توسط یک سری عملگرها اجرا می شود. و این چرخه مدام اجرا می شود.

عنوان